Központunk a Dessewffy utca 39.-ben


Elérkezett az a pillanat, hogy megvalósítsunk egy olyan oktatási, kulturális és közösségi központot, ahol méltó helyet tudunk biztosítani a Rock and Roll hagyományok őrzésére.
Elképzelésink megvalósításához a Terézvárosi Önkormányzat segítségével, amit ezúton köszönünk, biztosítottak a részünkre egy 750nm-es ingatlant a belvárosban. Ezen a háromszintes területen egy több termes, az ifjúságtól a szép korúakig kikapcsolódást és különféle programokat kínáló oktatási, kulturális és közösségi teret hozunk létre.
 
Az akadálymentesített termünkben guruló székes csoportoknak is lehetőséget biztosítunk majd a kikapcsolódás és mozgás élményének gyakorlására, de kismamáknak tervezünk babatornát és nyáron a gyerekeknek napközis tábort.
Nem utolsó sorban, az utcai fronton egy kiállítói teret, egyfajta múzeumot tervezünk megvalósítani, ahol a kor relikviáival, valamint egy interaktív kiállítással várnánk az érdeklődőket és terelnénk figyelmüket a korszakra.
 
Az ingatlan nagyon rossz állapotban kaptuk meg, ezért terveinket több ütemben valósítjuk meg.
A teljes beruházás megvalósítása, a jelenlegi építőipari árak mellett Bruttó 140-150 Millió forintba fognak kerülni.
Az első ütemben megnyitjuk a közel 100nm nagyságú és 6m x 3m-es színpaddal rendelkező tükrös termünket, amit Komár László teremnek fogunk nevezni. Emellett megnyílik a körülbelül 50nm-es szintén tükrös termünk, amit Flipper Öcsiről nevezünk el.

2018. év végéig, amennyiben az anyagi források a rendelkezésünkre állnak, az akadálymentesített, 60nm-es tükrözött, bordásfalazott termünket is megnyitjuk, amit Hungária teremre fogunk keresztelni.

2019. évben az utcai fronton elhelyezkedő kiállítói tér kialakítása lesz a középpontban. Majd a pincei szinten, ami 350nm fogunk egy zenekari próbatermet hangstúdióval és egy közösségi teret színpadi próbatérrel kialakítani. A teljes kialakítást 2020-ban szeretnénk befejezni és tagjaink részére használatba adni.

Az alábbiakban egy-két koncepció rajz az elképzeléseinkről és arról, hogy milyen állapotok voltak az ingatlan átvételekor.

Ha szeretnéd támogatni elképzeléseinket osszad, kövesd facebook oldalunkat, de adományaitokat is szívesen fogadjuk!